stockholm
molnigt
17.3 ° C
18 °
17 °
72%
1.5kmh
75%
tis
17 °
ons
21 °
tor
22 °
fre
21 °
lör
19 °
 • CHRISTIAN VON ESSEN
  Skönheten och Hållbarheten
 • ANNONS

  Stål

  Stålbyggnadsinstitutet firar 50 år med Stålbyggnadsdagen 2017

  Stålbyggnadsdagen är en viktig mötesplats för hela den svenska stålbyggnadssektorn. Här samlas expertis inom området och diskuterar hur stål kan användas på bästa sätt, med cirkulär ekonomi och framtiden inom additiv tillverkning (3D-printing) som intressanta ämnen. Men man belyser också problem, som skrot- och personalbrist inom både verkstäder och byggsektorn, samt hur konkurrensen mellan materialvalen påverkar stålindustrin.

  Hållbart stål i samverkan

  För att påskynda utvecklingen mot en klimatneutral stålproduktion har tre av Sveriges största bolag gjort gemensam sak för att satsa på forskning och utveckling. HYBRIT ska säkerställa att Sverige behåller ledartröjan när det gäller en hållbar stålindustri. Vi fick en pratstund med Viktoria Karsberg, kommunikationschef på SSAB.

  Handbok om stålföretagens ekosystemtjänster

  Behovet av en svensk handbok för att integrera ett ekosystemperspektiv i stålbranschen har funnits länge. Nu är den här. Handboken är framtagen i samarbete mellan Enetjärn Natur, Jernkontoret, Outokumpu Stainless AB, Albaeco, IVL, och Triple Steelix, och beskriver hur stålindustrin kan förhålla sig till sin omgivning och samverka med närliggande ekosystem.

  Han tar stålet mot nya höjder

  Stålbyggnadsinstitutet fyller 50 år, och är fortsatt lika relevant som bollplank och kompetensbank åt den starka svenska stålbranschen. Kunskap göder utveckling, och vd Björn Åstedt driver engagerat frågor som bland annat rör kompetensförsörjning, hållbarhet och jämställdhet.

  Med stålkraft på höjden

  En stor andel av de absolut högsta skyskraporna i världen är byggda med stålkonstruktioner. Stålkoncernen ArcelorMittal kan med sin materialutveckling uppvisa allt fler anledningar till varför stålet är optimalt för dessa skyhöga skapelser.

  Stålet står starkt

  Stål är ett konstruktionsmaterial som är starkt, flexibelt och kreativt att jobba med. Med modern forskning och utveckling blir stålet dessutom både starkare och...
  ANNONS